euskalkultura.eus

euskal diaspora eta kultura

Albisteak rss

Pablo-Joseluis bikotea irabazle iragan larunbatean Shanghaiko Euskal Etxearen Udaberriko Mus Txapelketan

2011/05/10

Amagoia-Ana bikoteak ez zuen oraingoan lortu, baina seguru eutsiko diotela. Azkenean, erabateko txapeldun suertatu zen Pablo-Joseluis bikotea. Eurei zorionak eta baita parte hartu zuten guztiei (argazkia ShanghaiEE)
Amagoia-Ana bikoteak ez zuen oraingoan lortu, baina seguru eutsiko diotela. Azkenean, erabateko txapeldun suertatu zen Pablo-Joseluis bikotea. Eurei zorionak eta baita parte hartu zuten guztiei (argazkia ShanghaiEE)

PUBLIZITATEA

Shanghaiko Euskal Etxeak honez gero klasikoa duen Udaberriko Mus Txapelketa gauzatu zuen joan den larunbatean, maiatzaren 7an, hiritzar txinatar horretan daukan egoitzan. Muserako deialdiari muslari, muszale eta, oro har, lagun talde polit batek erantzun zion eta inor ez zen harritu karten 'kirol' horrekin batera bildutakoek gastronomiari ere ohore egin eta Araban ospatu berria zen San Prudentzio gogoan barraskilo platerkada dastatzeko aukera izan zutenean, hirian Kuluska jatetxea duen Jon Aldaña bilbotarraren lankidetza medio. Gogor saiatzen dira, bai, Shanghaiko Euskal Etxekoak bertan euskal giroari eusten!

Shanghai, Txina. Orotara hamahiru izan ziren Shanghaiko Euskal Etxeko Udaberriko Mus Txapelketaren 2011eko edizioan parte hartu zuten bikoteak, zortzi erregetara jokatuz, eta horretarako pasa den larunbatean, maiatzaren 7an, egunpasan bilduz euskal elkarte erabat aktiboa den Shanghaiko Euskal Etxe honen egoitzara.

Lehen faseko kanporaketen ondotik, finalerdien txanda iritsi zen: Amagoia-Ana, Pablo-Joseluis-en kontra; eta Azkue-Josué versus Pons-Peña, azken fase hau ilundu ostean hasi zelarik.

Final lehiatuan, iazkoan garaile izan ziren eta, beraz, txapela defenditzen ari ziren Pons eta Peñak gogor saiatu behar izan zuten Merkataritza Ganberako txapeldun ziren Pablo eta Joseluisen kontra, baina alferrik izan zen, emaitzak ez baitzuen zalantza arrastorik utzi: hiru eta huts eurenganatu zuten txapela Pablok eta Joseluisek.

San Prudentzio eguna izan berria, zer hobe Arabako zaindariari dagozkion ohoreak egiteko arratsalde partez barraskiloak, karakolak alegia, dastatzeko --mila esker Gorkari 'kontrabandoa'gatik-- indarrak batzeko askari gisa, beti ere Shanghaiko Kuluska jatetxeko sukaldari eta nagusi den Jon Alaña bilbotar gaztearen lankidetza tarteko.

Egunpasa polita, ahal dutela honelakoetan gogor saiatzen diren Shanghaiko Euskal Etxeko lagunek prestatua. Biba zuek!, Ipar Euskal Herriko ohiko moldeari eutsiz.



« aurrekoa
hurrengoa »

Erlazionatutakoak

PUBLIZITATEA

PUBLIZITATEA

PUBLIZITATEA

PUBLIZITATEA

PUBLIZITATEA

Irakurrienak

Azken komentarioak

© 2014 - 2019 Basque Heritage Elkartea

Bera Bera 73
20009 Donostia / San Sebastián
Tel: (+34) 943 316170
Email: info@euskalkultura.eus

jaurlaritza gipuzkoa bizkaia