euskalkultura.eus

euskal diaspora eta kultura

Albisteak rss

Sukaldaritza eta literatura artean, Marita Echavek bere errezetak "kontatu" ditu San Juango EEan

2013/06/20

Beste geldialdi bat egin du Marita Echavek bere liburua aurkezteko. Joan den asteburuan, San Juanen izan zen (argazkiakEE)
Beste geldialdi bat egin du Marita Echavek bere liburua aurkezteko. Joan den asteburuan, San Juanen izan zen (argazkiakEE)

PUBLIZITATEA

2010ean bere jaioterri Coronel Moldes-en aurkeztu ondoren, beste herri askotara hedatzeko gonbitea jaso zuen Marita Echave “Euskal Baserrietako Sukaldaritza” liburuaren egileak. Luburuaren eskutik, euskal etxe anitz bisitatu ditu azken bi urte hauetan eta guztietan sutondoan ikasitako errezetak kontatu eta prestatu ditu. Bidaia luze honen baitan San Juan hirira iritsi da sukaldari cordobatarra joan den asteburuan bere sukaldeko sekretuak bertako euskal etxeko kideekin konpartitzeko. Ekitaldia bi zatitan antolatu zen, liburuaren aurkezpena eta errezeten prestaketa, eta publikoak oso harrera ona eman zien biei.

San Juan, Argentina. Euskal Herriko kultura zabaltzeko era asko daude. Marita Echavek aukeratutakoak, zinez mahaigaineratzen du euskaldunek janariarekin duten harremana. Janaria jakiak baina askoz gehiago da. Errezeta bakoitzaren atzean etxearen arima eta sutondoan entzundako istorioak aurki daitezke. Eta istorio horiek kontatzen ditu Echavek euskal etxeak bisitatzen dituenean.

Bertako Eusko Etxeak gonbidaturik, "Euskal Baserrietako Sukaldaritza"ren egilea ekainaren 14 eta 15ean izan da San Juan hirian. Tradizio handiko lekuak ezagutu ondoren, sukaldariak bere testua aurkeztu zuen Oroimenaren Museoko liburutegian. Jende anitz bildu zen aretoan lehenengo egunean, ostiralean, tartean San Juango zenbait kultur erakundetako ordezkariak.

Biharamunean ekintzak jarraitu zuen baina orain euskal etxearen egoitzan. Etxeko kideek lagunduta, Echavek piper pintxo, perretxiko pintxo, bildotsa eta euskal pastela prestatu zituen. “Kontakizunen bidez eta bere haurtzaroko pasadizoekin, Euskal Herriko baserrietara eraman gintuen Maritak; Argentinara etorri ziren euskaldun haien sukaldeetara”, azaldu dio EuskalKultura.com-i euskal etxe sanjuandarreko kide den Carina Oyola Alvarez-ek.

Aberri Lokroa San Juanen 2013 01

[50 lagundik gora bildu ziren euskal etxera ekainaren 8ko ‘Aberri Lokroan’ Juan Vizcaino tango abeslariaren CD berria entzuteko (fotoEE)]

Baina Echaverena ez da izan azken bolada honetan San Juango euskal etxeko kideek antolatutako sukaldaritza ekitaldi arrakastatsu bakarra. Izan ere, aurreko asteburuan, ekainaren 8an, Locro Patrio (Aberri Lokroa) egin zuten sanjuandarrek komunitateari begira. Vial Klubean burututako elkarretaratzean, argentinar janari tipiko hau dastatzeaz gain, Juan Vizcaino tango abeslariaren ikuskizunaz --euskal etxeko kide da kantaria-- disfrutatu ahal izan zuten gonbidatuek.



« aurrekoa
hurrengoa »

Erlazionatutakoak

PUBLIZITATEA

PUBLIZITATEA

PUBLIZITATEA

PUBLIZITATEA

PUBLIZITATEA

Irakurrienak

Azken komentarioak

© 2014 - 2019 Basque Heritage Elkartea

Bera Bera 73
20009 Donostia / San Sebastián
Tel: (+34) 943 316170
Email: info@euskalkultura.eus

jaurlaritza gipuzkoa bizkaia