euskalkultura.eus

euskal diaspora eta kultura

Albisteak rss

Kantak, gitarra, panderoak, alaitasuna... eta dilista beroak Buenos Airesen Euskaltzaleak-en neguko Euskaraokean

2025/08/12

Euskaltzaleak elkartearen Euskaraokeak karaokearen jai espiritua, euskara eta euskal musikaren sustatzearekin uztatu zituen Buenos Airesen
Euskaltzaleak elkartearen Euskaraokeak karaokearen jai espiritua, euskara eta euskal musikaren sustatzearekin uztatu zituen Buenos Airesen

PUBLIZITATEA

Buenos Aires, Argentina. Nor ez da inoiz karaokeren batera joan? Ozen abestea, pantailan agertzen diren letrei jarraituz, erritual ezaguna da. Baina zenbatek egin dute osorik euskarazko kantutegi batekin? Joan den ostiralean, abuztuaren 8an, Buenos Airesko Euskaltzaleak elkartearen egoitza "Euskaraoke" ekitaldi bizigarri baten eszenatoki bihurtu zen. Ekitaldiak hizkuntza jai-giro lasaian praktikatzeko aukera eman zien euskara ikasleei. Euskarazko musika izan zen gaueko benetako protagonista, euskaltzaleak, irakasleak eta lagunak alaitasun eta berotasun giro baten inguruan elkarretaratuz.

Agurrak, Euskaltzaleak-eko abesbatzak abestutako agur tradizionalak, eman zion hasiera jaiari. Une hartatik aurrera, zuzeneko musika erdigune bilakatu zen. Carlos Bordagaray lehendakariak gidari lana hartu eta, mikrofonoa eskuan, mahai batetik bestera mugitu zen, bertaratutakoak kantatzera gonbidatuz. Germán Arriazuren gitarrak eta panderojotzaileen soinuek zuzeneko erritmo paregabea ekarri zioten gauari. Aukeratutako errepertorioa, aldi honetarako propio hautatua, euskal kantutegian barrena egindako bidaia izan zen. Ez ziren falta izan 'Ikusi mendizaleak', 'Guk euskaraz' eta 'Lau teilatu' bezalako klasikoak, harmonian 'Zurekin batera', 'Aldapan gora', 'Aske Maite' edo 'Zeinen ederra' bezalako arrakastekin, euskal musikaren estilo eta belaunaldi desberdinak islatuz.

 
Euskaraokeren postalak: abestiak, gitarra, panderoak eta, lagungarri, euskal sukaldaritza 

Abestiez gain, bertaratutakoek eskaintza gastronomiko gustagarria izan zuten lagun: hasteko, pintxoak, eta, kanpoko tenperatura baxuei aurre egiteko, sukaldari taldeak dilista gisatu tradizionala prestatu zuen, bihotzen berogarri. Postrerako, Amurrio Pastelgintza eta Artisau Txokolategiko Ceci Canzek prestatutako gozokiak. Amaieran, dantzariek, erronda dantzekin bat egiteko gonbitea luzatu zieten bertaratutakoei. Azken agurra Zazpi Jauzi herrikoia dantzatzearekin iritsi zen, guztiak dantzara gonbidatuz.



« aurrekoa
hurrengoa »

© 2014 - 2019 Basque Heritage Elkartea

Bera Bera 73
20009 Donostia / San Sebastián
Tel: (+34) 943 316170
Email: info@euskalkultura.eus

jaurlaritza gipuzkoa bizkaia