Sentosa, Singapur. ‘Sugarra’ du izena euskal jatorriko Aitor Jeronimo Orive chefak urte hasieran Singapurren ireki zuen jatetxe berriak. Sugarra Resorts World Sentosa delako turismo-guneko eskaintza gastronomikoko parte da, eta bere ibilbidean Michelin izar bat lortu zuen sukaldariak bere menuan Espainiako herrialde askotako eragina sumatuko dela esan ostean, agerian uzten du, jatetxearen izenarekin hasita, Euskal Herriko osagaiak, errezeta tradizionalak eta eragina etxeko ezaugarri berezia direla.
Jatetxe berriaren menuari dagokionez, lau esperientzia mota daude eskuragarri: Esperientzia Dastaketa Menua eta Esperientzia Begetarianoa Dastatzeko Menua, biak 9 urratsekoak; Dastaketa Menu Tradizionala eta Dastaketa Menu Tradizional Begetarianoa, 4 eta 6 urratsekoak. Kartan, aukera oso zabala da, eta jendeak eskatzen dituen 'klasiko' tradizional batzuk ere badaude, 'xinpleak' baina hemen ‘izar’ direnak, hala nola patata-tortilla edo txuleta.
Apostu berria Singapurren
Mugaritz, Fat Duck eta Nerua bezalako jatetxeetan trebatuta, Orivek iraganean ere liluratu izan du Singapurreko publikoa bere errezetekin. Izan ere, 'Basque Kitchen by Aitor' jatetxeko burua ireki zuen bertan 2018an, 2023ra arte. Oraingo ekimen berrian, Orive chef aholkuemailea izango da, eta eguneroko lana bertatik bertara Aitor González izango da. Gonzálezek ere Euskal Herriko sukalde onenetan trebatu zen, tartean Michelin izar gehien dituen Martín Berasategui chef donostiarrarekin.
‘Sugarra’ egunero dago zabalik, iluntzeko 6etatik 11etara, Michaelen Hoteleko lehen solairuan. Erreserbak +65 6577 6688, +65 6577 6665 telefonoetan egin daitezke. Emailez ere dining@rwsentosa.com edo sugarra@rwsentosa.com helbideetan.
- Sare sozialetan: sugarra_rws
- Aitor Jeronimo Orive Instagram-en
- Aitor Gonzalez Instagram-en