euskalkultura.eus

euskal diaspora eta kultura

Besteek esana

Dos baztandarras jugarán por México el Mundial de Mus (Diario de Noticias de Navarra-n)

2018/06/03

Javier Echenique, de Arizkun, e Isidro Mendiburu, de Ziga, se proclamaron campeones del país azteca

Gehiago irakurri...


Garazi Arrula, hizkuntzen arteko arrakaletan hazka: "Euskal literatura munduratzeko ontzat ematen da gaztelaniatik pasatu beharra" (Argian)

2018/06/03

Hiru faktorek hartaratuta ekin omen zion Garazi Arrulak Euskal Herriko autoitzulpen praktikak ikertzeari: batetik, gero eta euskal idazle gehiago hasiak zirelako beren lanak gaztelaniara edo frantsesera itzultzen; bestetik, gure egoera soziolinguistikoak kezka eragiten ziolako; eta azkenik, literatura maite duelako. Autoitzulpena irakurri eta zalantza piztu bazaizu, google translator-az edo zertaz ari ote garen, hauxe duzu irakurgai aproposa.

Gehiago irakurri...


Chefs mexicanos participan en jornada gastronómica en País Vasco (AM Querétaron-n)

2018/06/02

El chef mexicano César Sánchez Serna, de la Facultad de Turismo y Gastronomía de la Universidad de Celaya, Guanajuato

Gehiago irakurri...


Los busturianos que conquistaron Nueva York (El Correon)

2018/06/02

Historias de tripasais. Valentín Aguirre, destacada figura de la emigración vasca en Estados Unidos, convirtió el Jai Alai en el restaurante vasco-hispano más famoso de la Gran Manzana

Gehiago irakurri...


Alain Maia: "Dantzariok iraungitze data dugu, baina luze jarraitu nahi dut" (Gipuzkoako HItzan)

2018/06/01

Asteburua Valladolid (Espainia) eta Valentzia aldean (Herrialde Katalanak) lanean pasatu ondoren, etxean dira, berriz ere, Kukai dantza konpainiako dantzariak, entseatzen jarraitzeko. Izan ere, datorren igandean etxetik 597 kilometrora eskainiko dute emanaldia, Torrenten, Valentzian. Alain Maiak (Errenteria, 1985) toki bat egin du agendan galdera sortari erantzuteko. Kazetaria da formazioz, eta ondo moldatu da esparru guztietan.

Gehiago irakurri...


Eduardo Aznar Martínez da a conocer el legado del euskera riojano a través de su libro 'Tierras, gentes y voces' (Plaza Nuevan)

2018/05/30

El autor ha proseguido sus investigaciones acerca de la presencia de la lengua vasca en La Rioja.

Gehiago irakurri...


Downtown Boise’s Txikiteo bolsters the list of locally owned Basque eateries (Idaho Statesman-en)

2018/05/30

Most Americans are unaccustomed to the glory of Basque cuisine. But in Western cities such as Reno and Boise – places with large Basque populations – it’s a popular dining choice for those looking for fare that lingers on the border of Spain and France.

Gehiago irakurri...


Thailand to host World Gastronomy Forum (The Nation-en, Thailand Portal)

2018/05/28

The fourth annual World Gastronomy Forum, organised by the United Nations World Tourism Organisation and the Basque Culinary Centre, is taking place from May 30 to June 1 in Thailand, the first country in Asia to host the event.

Gehiago irakurri...


Zelai Nikolas Ezkurdia, Gure Esku Dago-ko kidea: «Elkarrekin bizi eta etorkizuna hautatu» (Enbata.info-n)

2018/05/28

Gure Esku Dago euskal herritarrak Euskal Herriaren etorkizun politikoaz erabakitzeko arloan aktibatze lanetan ari den dinamikako Zelai Nikolas Ezkurdia kidea galdezkatu dut Enbata.Info-k.  Dinamikaren jatorriak, lorpenak, gaur egungo erronkak eta erabakitze eskubidea eta Estatuen araudien arteko harremanak hobeki ezagutzeko parada.

Gehiago irakurri...


La ultraderecha amenaza a la comunidad vasca de Madrid: "Os vamos a cortar el cuello" (Público-n)

2018/05/27

Un líder nazi de Madrid pide que el ataque contra la Euskal Etxea de la capital española “sirva de ensayo”. Socios del Centro Vasco destacan que se trata de un sitio plural, frecuentado incluso por Albert Rivera.

Gehiago irakurri...


© 2014 - 2019 Basque Heritage Elkartea

Bera Bera 73
20009 Donostia / San Sebastián
Tel: (+34) 943 316170
Email: info@euskalkultura.eus

jaurlaritza gipuzkoa bizkaia