euskalkultura.eus

euskal diaspora eta kultura

Besteek esana

Donostiako Kontxa (lehena) eta Miarritzeko Cote des Basques (hirugarrena), Europako hondartza onenetako bi (Berrian)

2017/02/23

Donostiakoa hautatu dute 2017ko Europako hondartzarik onena, eta seigarrena da munduan. Miarritzekoa (Lapurdi) Europako hirugarrena da.

Gehiago irakurri...


Cochabamba (Bolivia) tendrá el complejo de pelota vasca más grande de Sudamérica (Los Tiempos-en)

2017/02/23

Cochabamba tendrá el complejo de pelota vasca más grande de Sudamérica, aseguró el delegado de la Confederación Sudamericana de la disciplina, Máximo Picallo. El representante de la confederación internacional de pelota vasca llegó a Cochabamba para revisar el proyecto que la Alcaldía de Cercado tiene para esta disciplina rumbo a los XI Juegos Suramericanos Cochabamba 2018.

Gehiago irakurri...


Construirán en la ciudad japonesa de Taki una 'mini Parte Vieja' donostiarra, dedicada a la gastronomía (El Diario Vascon)

2017/02/23

La ciudad de Taki tendrá una calle dedicada a la gastronomía donostiarra

Gehiago irakurri...


Basque Museum in Boise poised to unveil new exhibit on sheepherders (Idaho Press-Tribune-n)

2017/02/22

The Basque Museum and Cultural Center is getting ready to open a new exhibit about the sheepherders and the industry that drew so many Basques to Idaho and other western states.

Gehiago irakurri...


Homenaje a doña Edurne Abasolo: Desaparece el restaurante Gure Etxea de Valencia (Las Provincias-en)

2017/02/18

La desaparición del restaurante vasco Gure Etxea supuso un duro golpe para sus clientes asiduos, entre los que me encontraba

Gehiago irakurri...


Your Guide to Basque Wines: If ever there was a wine made for seafood, it’s txakoli (The Black Label-en)

2017/02/16

The wines of the Basque Country are as wonderfully unique as Basque culture itself. Racy, mineral-driven wines with a piquant palate, they’re made from local varieties found nowhere else. Light and bright, distinctive and delicious, Basque wine is perfect with the phenomenal local cuisine, but also manages to translate well to a variety of international fare. But first, a little background.

Gehiago irakurri...


Restaurante Talo en Ciudad de México: Talo con merluza mexicana (ElEconomista,com.mx-en)

2017/02/16

El chef Bruno Oteiza es copropietario y mentor gastronómico de este espacio, asentado en el corazón de Polanco.

Gehiago irakurri...


Laboral Kutxa Emakume Master Cup: La gran aventura vasca de pelotaris mexicanos Vargas y Stich (Deian)

2017/02/16

Los dos pelotaris mexicanos estarán en Bilbao durante tres semanas, en las que pulsarán su nivel en las canchas

Gehiago irakurri...


Montajes de Argentina y Uruguay visitarán Donostia en marzo y las compañías vascas devolverán la visita (Noticias de Gipuzkoan)

2017/02/14

dFeria mira a Latinoamérica. Montajes de Argentina y Uruguay visitarán Donostia en marzo y en verano las compañías vascas devolverán la visita

Gehiago irakurri...


Essential adventures and experiences in the Golden State: Go Basque in Bakersfield with an epic dinner at Noriega's (LA Times-en)

2017/02/12

Here's our growing guide to essential California adventures, easy to edgy. We'll be adding to it daily all year. And we won't suggest an adventure unless one of the Travel section's staffers and contributors have tried it. Tell us what's on your California bucket list. Email travel@latimes.com and put California Bucket List in the subject line.

Gehiago irakurri...


© 2014 - 2019 Basque Heritage Elkartea

Bera Bera 73
20009 Donostia / San Sebastián
Tel: (+34) 943 316170
Email: info@euskalkultura.eus

jaurlaritza gipuzkoa bizkaia